diumenge, 20 de desembre del 2009

Tradiciò a Balsareny


Ignasi Alòs (centre) i Josep Camprubi(dreta)


10 de Decembre de 2009.

Més d´un centenar de persones acompanyen Camprubí al lliurament dels capons a Balsareny.

Temperatures sota zero i un turó de 200 metres per endavant. Aquestes condicions no van impedir que prop de 150 persones decidissin acompanyar l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, al tradicional acte de lliurament dels capons al baró del castell de Balsareny, Ignasi Alòs.

Quan faltaven pocs minuts per a les 10 del matí, desenes de persones ja envoltaven el carro que portava els 12 capons que serien entregats al baró de Balsareny. Precedit pels alcaldes de Manresa i Balsareny i amb la presència d'un bon nombre de regidors de tots dos municipis, el carro va anar pujant el turó que el duia a la porta del castell seguit de desenes de ciutadans que no es volien perdre la tradicional festa que, enguany, incorporava més representacions teatrals que mai.

Un cop al capdamunt del turó, Camprubí va trucar a la porta del castell i el baró, Ignasi Alòs, el va convidar, conjuntament amb la resta de comitiva, a accedir al castell. "Seguint el comprimís amb els nostres avantpassats, us porto els 12 capons que uneixen els nostres municipis", va dir l'alcalde Camprubí al baró davant la mirada de la comitiva que els havia acompanyat. Després de mostrar-li la seva gratitud, Ignasi Alòs va emfatitzar la idea que la tradició es continuï mantenint, "tant de bo continuem mirant al futur sense oblidar-nos del passat", va afegir.
Després dels parlaments, els assistents van participar en un esmorzar a la sala del Tinell. Tot seguit, es va donar pas a la part més teatral de la festa. La cuinera Armasenda, el joglar Pau Broquil i el Guàrdia del Castell van acompanyar les autoritats municipals a visitar les diverses dependències que componen la fortalesa de Balsareny, que recentment ha tornat a obrir portes al públic després que el gener del 2008 tanqués. Seguidament, els mateixos guies van dirigir les visites teatralitzades als altres assistents.
Text: G. ALEMÁN
Fotografia: Josep Rojas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada